ugn 225 grader
ca 30 st
5 dl ljummet vatten
25 g smör
1 1/2 tsk salt
2 msk sirap
2 1/2 dl kessella eller matlagningsyoghurt
2 dl grahamsmjöl
12 -13 dl vetemjöl
- Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör om tills jästen löst sig.
- Tillsätt rumsvarmt smör, salt, sirap, kessella eller yoghurt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig.
- Jäs under bakduk ca 40 min.
- Stjälp upp degen på bakplåtspapper i en långpanna. Strö över lite grahamsmjöl och platta ut degen så att den täcker plåten.
- Skär degen i rutor med en vass kniv. Låt degen jäsa övertäckt ca 20 min.
- Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt brödet svalna på galler under bakduk.
Detta bröd passar perfekt som picknick bröd! |
Kramar Mysan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar