torsdag 22 september 2011

Lätta brödrutor.




ugn 225 grader

ca 30 st


50 g jäst
5 dl ljummet vatten
25 g smör
1 1/2 tsk salt
2 msk sirap
2 1/2 dl kessella eller  matlagningsyoghurt
2 dl grahamsmjöl
12 -13 dl vetemjöl



  • Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör om tills jästen löst sig. 
  • Tillsätt rumsvarmt smör, salt, sirap, kessella eller yoghurt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. 
  • Jäs under bakduk ca 40 min.  
  • Stjälp upp degen på bakplåtspapper i en långpanna. Strö över lite grahamsmjöl och platta ut degen så att den täcker plåten. 
  • Skär degen i rutor med en vass kniv. Låt degen jäsa övertäckt ca 20 min. 
  • Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt brödet svalna på galler under bakduk.

Detta bröd passar perfekt som picknick bröd!
Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar