Sidor

söndag 10 februari 2013

Tomat, parmesan och oliver!

God kväll där ute!

Hoppas du har haft en härlig helg! Det har jag haft!
Igår tog vi det mest lugnt och i dag har vi varit aktiva och spelat squash! Så roligt! Men jobbigt! :D Fast det är väl det som är vitsen med att träning, att man ska bli lite trött i kroppen! Får de hur det känns i morgon, om jag kommer kunna gå... :P

Vad har du hittat på?

I går lagade jag god kyckling fylld med soltorkad tomat, parmesan och oliver! Kycklingen blir så saftig och god när man fyller den!




Kyckling med tomat, parmesan och oliver
4 portioner
ugn: 200 grader

4 kycklingfileér
1 dl riven parmesan
ca 4 msk soltorkade tomater, fint hackade
ca 10 svarta oliver, kärna gärna ur själv. Oliver med kärna är så mycket godare.
2-3 msk färska örter, tex basilika, oregano, persilja, gräslök
salt
peppar


  • Skär en djup skåra i sidan på fileérna. Salta och peppra ordentligt runt om.
  • Blanda parmesan, tomat, oliver och örter.
  • Fördela oströran i skåran på fileérna och "stäng till" öppningen med hjälp av tandpetare.
  • Stek kycklingfileérna runt om så att de får fin färg. 
  • Lägg sedan över i en ugnsform och stek i ugnen i ca 30 minuter tills kycklingen är helt genomstekt.
  • Servera med valfritt tillbehör!

En favvo här hos oss, paprikasås serverades till.

Snabbstekta grönsaker serverades till.

Så här kan det se ut innan ett foto tas.. 

Kramar Mysan!

4 kommentarer:

  1. Vad gott allt ser ut! Väldigt fina bilder också. Synd att du inte får fler kommentarer. Kul med glutenfria recept, både varmrätter och efterrätter. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla du! Då vi äter mycket GI mat här hemma blir det ganska mycket glutenfritt! Kanske ska göra en kategori för allergiker..

      Radera