söndag 22 februari 2015

MUMS-MUMS

Hej!

Känner att jag verkligen har fått tillbaka bakglädjen och lusten att blogga igen! Det känns verkligen superskönt. Det är ju så kul att dela med mig av massa härliga recept och inspiration. Hoppas att ni tycker det är kul att jag (förhoppningsvis ;D ) är tillbaka på bloggbanan igen!

Då vi skulle fira min farfars födelsedag i helgen passade jag på att baka lite gott, MUMS-MUMS. Mums-mums består av en smörgåsrånsbotten och en fluffig marängfyllning som sedan doppas i choklad. Så enkelt och gott.
Jag smaksatte mina med lakrits och mint.






MUMS-MUMS
ca 60 stora eller ca 120 små

4 ½ dl strösocker
½ dl florsocker
1 äggvita
1 ½ dl kallt vatten
1 ½ msk gelatinpulver
1 ½ dl kokhett vatten
ev lakritspulver
ev mintarom

ca 30 smörgåsrån

Garnering
ca 400 g mörk choklad
ca 1 msk neutral olja
ev kokos
ev vit choklad



  • Stansa ut ca 60 eller 120 rundlar av smörgåsrånen med hjälp av tex ett glas, pepparkaksform eller liknande.
  • Blanda strösocker, florsocker, äggvita och kallt vatten i en skål.
  • Häll gelatinpulvret i en skål och häll på det kokheta vattnet och rör till pulvret löst sig. 
  • Häll den varma blandningen över sockerblandningen och vispa kraftigt med en elvisp eller i en bakmaskin tills smeten är vit och fluffig. Den ska gå att spritsa.
  • Rör i ev smaktillsats. Jag delade min smet i tre delar och smaksatte den ena med ca 2-3 tsk lakritspulver, den andra med några mintdroppa och den tredje fick vara naturell.
  • Spritsa ut smeten toppigt på kexbottnarna och ställ i frysen i ca en timme så går det lättare att doppa i chokladen.
  • Smält chokladen över ett vattenbad och rör ner oljan tills chokladen är slät och blank.
  • Doppa mums-mumsen i den smälta chokladen och strö över kokos eller ringla över lite smält vit choklad.
  • Låt mums-mumsen stelna och förvara i kyl eller frys.



Mint, naturell och lakrits.


Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar