Mustig bönsoppa
4 portioner
ugn 200 grader
8 tomater, halverade
2 vitlöksklyftor, fint skivade
salt
1 kruka färsk basilika
2 msk olivolja
400 g blandade bönor
100 g kidneybönor
1 liter grönsaksbuljong (1 liter vatten och 1 buljongtärning)
1 dl créme fraiche
hyvlad parmesan
flingsalt och svartpeppar
- Lägg tomaterna med snittytan uppåt på en plåt. Fördela vitlök, basilika och salt över tomaterna.Ringla över olivoljan och grilla tomathalvorna i ugn i ca 10 minuter.
- Låt svalna lite och dra sedan av skinnet. Mixa tomaterna till en slät puré.
- Skölj bönorna och häll ner dem i tomaterna. Mixa ytterligare några sekunder.
- Häll tomat och bönblandningen i en gryta och tillsätt grönsaksbuljongen.
- Låt småputtra några minuter och servera i djupa skålar.
- Lägg på en klick créme friache och generöst med parmesan. Krydda med lite flingsalt och nymalen peppar.
Serverade svampmackor till! Mums! |
Kramar Mysan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar