Knäckebröd med sesam
ca 50 bröd
ugn 250 grader
25 g jäst
2½ dl ljummet vatten
1 tsk honung
1 msk olja
1½ tsk flingsalt
2 msk sesamfrön
3 dl dinkelmjöl fullkorn eller grovt rågmjöl
3½ dl vetemjöl special
- Blanda jäst och vatten i en bunke.
- Rör ner honung, olja, salt, sesamfrön och nästan allt mjöl.
- Blanda väl till en smidig deg och tillsätt mer mjöl om det behövs. Degen ska släppa frän bunkens kant. Degen ska inte jäsa.
- Dela degen i 4 bitar som du kavlar ut till tunna kakor, ca 20x35 cm. Skär varje kaka i ca 12 delar som du naggar, annars får bröden lätt "blåsor".
- Lägg på plåtar eller på bakplåtspapper om du som jag använder baksten.
- Grädda i 5-6 minuter. Passa bröden så att de inte blir brända.
- Klart att servera med din favoritost!
Så här kan bröden bli om man inte naggar... Som små kuddar. |
Vad ska ni göra denna söndag? Jag tänkte försöka ta mig ut i trädgården och fixa lite.. Kanske köpa lite örter att plantera!
Kramar Mysan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar