torsdag 17 maj 2012

Lunchsallad

Så här års blir det ofta sallad till både lunch och middag. Känns på något sätt så lätt och fräscht! Dessutom kan man stoppa i vad man har hemma för tillfället, rester passar perfekt!
Häromdagen åt jag en härligt syrlig och fräsch kycklingsallad med äpplen.



Kycklingsallad med äpplen.
4 portioner

ca 450 g stekt eller grillad kyckling i skivor (ca 3 filéer)
2 äpplen, tärnade
1 msk nypressad citronsaft
100 g sallad, ruccola eller bladspenat
4 msk rostade jordnötter, rosta i torr stekpanna
4 tomater, tärnade
1 knippe haricots verts
2 msk balsamvinäger
citronklyftor
salt
peppar



  • Lägg äppelbitarna i en skål och blanda ner citronsaften.
  • Tillsätt resterande grönsaker och kycklingen. Häll över balsamvinäger och rör om. Salta och peppra efter eget tycke.
  • Servera med citronklyftorna.

Perfekt sommarlunch en varm solig dag!



Hoppas ni får en trevlig "helg"!

Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar