måndag 4 juni 2012

Bolognese!

Bolognese tillhör klassikernas klassiker! Jag skulle tro att det är en rätt som går hem hos de flesta, stora som små. Det är så lätt att variera smaken, antingen gör man den lite mustig och lite "vuxen" i smaken eller så gör man den lite mildare.. Det är upp till dagsformen att bestämma!
Här bjuder jag på mitt bästa recept!



Mysans bolognese
4 portioner

2 gula lökar, hackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
ca 700 g köttfärs
1 burk hela tomater
1 dl rött vin
1 msk kalvfond
1 msk tomatpure
oregano, gärna färsk
salt
peppar


  • Bryn lök och vitlök i lite smör tills den blir mjuk. 
  • Lägg löken i en gryta tillsammans med köttfärsen och bryn till färsen är klar.
  • Tillsätt tomater, vin, fond och tomatpure.
  • Låt koka ihop i minst 10 minuter.
  • Smaka av med salt, peppar och oregano.


Servera med generöst med riven ost, gärna någon smakrik!

Min "pasta" består av finstrimlad zuccini och motötter.
Räkna med ca 1/4-1/2 zuccini+1/2 morot för en person.


Hoppas ni  har en trevlig kväll!!

Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar