tisdag 12 juni 2012

sommarsallad

En krämig fräsch, färgsprakande sallad med räkor smakar som BÄST en varm solig sommardag i trädgården! Det mesta smakar ju faktiskt bäst ute!
Dagens sallad blev en krämig räksallad med lite sting! Gott Gott Gott!!







Sommarsallad
4 portioner

1 kg räkor med skal, skalade
½ gurka, i tärningar
1 gul paprika, i tärningar
2 "nävar" körsbärstomater, i kvartar
2 avokado, i tärningar
1 påse blandad sallad
½- 1 röd chili
2 kokta ägg, i kvartar
2 msk olivolja
½ citron, saften
½ kruka färsk koriander
salt
peppar
ev citronskivor

"Chiliaioli"


2-3 msk majonäs
1½ dl créme fraiche
½ röd chili, finhackad
1 vitlöksklyfta, pressad
salt
peppar


  • Blanda räkorna och grönsakerna (inte salladen) i en skål. Häll på olja, citronsaft, chili och korinader. Rör om och smaka av med salt och peppar. Låt gärna "dra" en stund.
  • Lägg salladen på ett fat och lägg räkröran ovanpå. 
  • Garnera med ägg och citron.
  • Blanda alla ingredienserna till chiliaiolin i en skål.
  • Servera sommarsalladen med chiliaiolin.


Visst är det vackert  med alla färger? Visst blir man glad av att äta färgglad
mat?!?

Gör aiolin så het som du vill! Det passar med lite sting till räkorna!


Har ni någon favorit sommarsallad?

Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar