Fetaostbiffar med timjansås
4 portioner
500 g nötfärs
1 rödlök, finhackad
1-2 vitlöksklyftor, finhackade
1 ägg
2-3 msk grädde
salt
peppar
timjan
1 förp fetaost
Timjansås
ca ½ dl grädde
1-1½ dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta, pressad
timjan
salt
peppar
- Dela fetaosten i 4 eller 8 bitar, detta lite beroende på hur stora biffar du vill göra.
- Blanda ihop nötfärs, lök, vitlök, ägg och grädde till en slät "smet".
- Krydda med salt, peppar och timjan.
- "Baka" in fetaostbitarna i köttfärsen och forma till avlånga biffar.
- Stek på medelvärme till biffarna är genomstekta.
- Lägg över biffarna på ett fat.
- Såsen gör du i stekpannan. Blanda alla ingredienser och låt småputtra någon minut.
- Smaka av med salt, peppar och timjan.
- Servera biffarna med åsen och något gott tillbehör. Tex potatis och sallad.
Hoppas ni har en trevlig söndagkväll!!
Kramar Mysan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar