fredag 11 april 2014

God gratäng

Hej!
Jag har precis kommit in efter våran vanliga morgon promenad. Arvid sover ute i vagnen, tycker att han sover så mycket bättre ute. Frisk luft är ju så "gott"! 

Tänkte tipsa om en god bas till gratäng som passar lika bra med kyckling, fisk eller grönsaker.



Gratäng med vitt vin och svamp
4 portioner
ugn: 200 grader

ca 600 g kyckling, fisk eller grönsaker
1 gul lök, skivad
1-2 vitlöksklyftor, fint skivad
½-1 squash, skivad
ca 200 g champinjoner, i halvor eller kvartar
2 dl grädde
1 dl vitt vin
salt
peppar
ca 100 g chevré

  • Använder du kyckling så skivar du köttet och steker det lätt. Fisk och grönsaker delas i lagom bitar.
  • Lägg lök och vitlök i botten av en ugnsform och fördela squashen över. 
  • Fördela tex kycklingen över och därefter svampen.
  • Blanda grädde och vin. Salta och peppra.
  • Häll blandningen över svampen och toppa med smulad chevré.
  • Gratinera i ugn i ca 15 minuter eller tills kyckling/fisk/grönsakerna är klara.
  • Servera som den är eller tillsammans med potatis, pasta eller varför inte en god sallad. 
God gratäng med enkla och rena smaker. Använd den "huvud ingrediens"
du gillar bäst. Jag har använt kyckling i denna.

Chevrén ger en god tvist.
Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar