Tänkte dela med mig av ett recept som passar perfekt nu i äppeltider. Äppelcurd, supergott och friskt. Äppelcurden passar till exempel som ett lyxigt pålägg, till pannkakorna, till glass, till dessert med lite krossade kex och bär eller som fyllning i tårta.
Äppelcurd
ca 800 g äpplen, syrliga föredrar jag
1 citron, saften
1 1/2-2 1/2 dl socker, lite beroende på hur sött man vill ha det
100 g smör, i tärningar
2 ägg, uppvispade
- Koka äpplena tillsammans med citronjuicen till ett mos.
- Sila ner moset i en ny kastrull och rör ner socker och smör. Blanda tills smöret har smält helt.
- Vispa ner äggen.
- Värm försiktigt upp curden tills det börjar sjuda, det får inte koka för då kan det skära sig. Vispa hela tiden tills det tjocknar.
- Sila ner i väl rengjorda burkar och förvara i kylen. Den håller ca 1 vecka i kylen. Det går även att frysa in curden om du vill förvara den längre.
Kramar Mysan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar