onsdag 1 oktober 2014

Äppelcurd

Hej!
Tänkte dela med mig av ett recept som passar perfekt nu i äppeltider. Äppelcurd, supergott och friskt. Äppelcurden passar till exempel som ett lyxigt pålägg, till pannkakorna, till glass, till dessert med lite krossade kex och bär eller som fyllning i tårta.




Äppelcurd

ca 800 g äpplen, syrliga föredrar jag
1 citron, saften
1 1/2-2 1/2 dl socker, lite beroende på hur sött man vill ha det
100 g smör, i tärningar
2 ägg, uppvispade


  • Koka äpplena tillsammans med citronjuicen till ett mos.
  • Sila ner moset i en ny kastrull och rör ner socker och smör. Blanda tills smöret har smält helt.
  • Vispa ner äggen.
  • Värm försiktigt upp curden tills det börjar sjuda, det får inte koka för då kan det skära sig. Vispa hela tiden tills det tjocknar.
  • Sila ner i väl rengjorda burkar och förvara i kylen. Den håller ca 1 vecka i kylen. Det går även att frysa in curden om du vill förvara den längre.






Kramar Mysan!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar