söndag 12 maj 2013

Superenkelt bröd

Hej kära du!
Hoppas att du njuter av vädret som jag! Mycket av min lediga tid spenderas i trädgården! Älskar denna tiden på året då allt blir grönt!

För ett par dagar sedan bakade jag detta goda och enkla brödet! Perfekt att bara röra ner vad du har i skafferiet!




Gi bröd
1 bröd
ugn: 175 grader

2 dl havregryn
5 dl grahamsmjöl (det går förstås att byta ut mjölet mot vad du har hemma, blanda gärna olika mjölsorter)
1 dl linfrön
2 tsk bikarbonat
1 dl frön/nötter
1 äpple, rivet
4 dl naturell yoghurt
1 tsk flingsalt


  • Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  • Rör ner äpple, yoghurt och salt.
  • Fördela smeten i en bakplåtspappersklädd brödform.
  • Grädda i 60-70 minuter.
  • Låt gärna brödet stå till sig ett par timmar, gärna över natten innan du skär upp det. Det kan lätt bli lite kladdigt när det är nygräddat.

Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar