tisdag 5 juli 2011

Vitchokladmousse




Mousse är en perfekt efterrätt då det är så lätt att göra i förväg. Ställ den i kylen så är det bara att ta fram strax innan servering och dekorera! Jag gillar när man kan förbereda när man ska ha gäster. Skönt när man bara kan göra sista "piffet" precis innan servering!

Här kommer ett kanon gott recept på vitchokladmousse.


Vitchokladmousse

4-6 personer

2 dl vispgrädde
150 g vit chocklad
1 ägg
1 dl kesella
ca 1 dl bär att garnera med



  • Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter. 
  • Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner kesella och sist grädden. 
  • Häll upp moussen i fina glas. Låt glasen stå i kylen ca1 tim. Toppa med bären. Jag använde frysta hallon, blåbär och björnbär som fick tina till en "sås".




Soliga kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar