söndag 9 oktober 2011

3-rätters.



I fredags bjöd jag sambon på 3-rätters. Rödbetor, Lamm och Choklad var huvudingredienserna.
Vi har verkligen fastnat för rödbetor den senaste tiden. Har det till de mesta. Delade i halvor eller kvartar och så in i ugnen. Mums.
Här kommer receptet på förrätten vi åt i fredags.

Fetaostgratinerade rödbetor.
4 personer
ugn 200 grader

4 rödbetor, i halvor
1 förp fetaost
flytande honung
färsk persilja
solrosfrön


  • Vänd rödbetorna i lite olja och lägg dem med snittytan uppåt. Skär ev av lite från botten så att de står plant. Ställ in i ugnen i ca 25 minuter. De ska vara nästan klara.
  • Ta ut betorna och fördela fetaosten över. Ställ tillbaka betorna i ugnen i ca 5 minuter till. 
  • Ringla lite honung och toppa med lite persilja och solrosfrön. Servera!



Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar