måndag 10 oktober 2011

Stracciatellamousse




Oftast när jag planerar efterrätter så är förberedelse något som jag verkligen uppskattar. Att kunna göra hela eller delar av efterrätten i förväg är riktigt praktiskt! Det är inte alltid så kul att behöva ställa sig i köket efter maten för att göra efterrätt. Oftast vill man ju då bara umgås med gästerna.
I fredags så gjorde jag en mycket god mousse med kesella och choklad!

Stracciatellamousse
4-6 portioner

100 g mörk choklad (gärna 70%), hackad
2 dl vispgrädde, (jag testade mellangrädde och det gick utmärkt)
250 g kesella
3/4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
ca 1 dl bär

  • Blanda kesella, florsocker, vaniljsocker och hälften av chokladen.
  • Vispa grädden och blanda med kesellablandningen.
  • Fördela i portionsglas och ställ kallt minst 30 minuter. (Hit är det perfekt att förbereda)
  • Toppa med resten av chokladen och lite bär!

Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar