tisdag 18 oktober 2011

Kyckling gorgonzola

Just nu äter vi "bara" sallad som tillbehör till maten, alltså ingen potatis, pasta, ris m.m.
Det funkar ju hur bra som helst! Känner mig mer mätt men äter inte mer mat. Det är ju kanon!

I kväll har vi ätit kyckling gorgonzola. Kanongott!

Kyckling gorgonzola
4 portioner

4 kycklingfileér, i skivor
1/2-1 purjolök, strimlad
ev någon näve svamp
1-2 vitlöksklyftor, finhackade
2-3 dl creme fraiche eller grädde
ca 100 g gorgonzola
valnötter
salt
peppar


  • Salta och peppra kycklingen och stek bitarna tills de fått färg och är klara. Lägg över i en gryta.
  • Bryn purjolök och vitlök. Lägg över i grytan med kyckling.
  • Bryn svampen. Även den ska i grytan.
  • Häll över creme fraich eller grädde och smula ner gorgonzolan.
  • Koka tills osten smält och toppa med valnötter.
  • Servera med en god sallad! (Denna rätt passar även riktigt bra med färsk pasta)
Kramar Mysan!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar