tisdag 3 april 2012

Ananaspaj

Vi har haft en jättegullig praktikant hos oss på jobbet väldigt länge. Nu när hon slutade fick vi en jättefin "gottis-korg" med massor av god frukt, nötter och godis! I korgen fans det en stor och härlig färsk ananas. Det är inte alltid så smidigt att skära upp sånt på jobbet så jag tog saken i egna händer och bakade en mumsig ananaspaj!



Ananaspaj
ca 8 portioner
ugn: 200 grader

Pajskal
150 g rumsvarmt smör
3 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver

Fyllning
1 färsk ananas, tärnad/ eller 1 stor burk konserverad avrunnen ananas
2 dl cremè fraiche
1 ägg
ca 1-3 tsk vaniljsocker


  • Blanda ihop alla ingredienser till pajskalet. Antingen kan du göra detta för hand eller så använder du matberedaren.
  • Tryck ut degen i en pajform och ställ i kylen i ca 30 minuer.
  • Fördela ananasen i pajskalet och blanda ihop cremè fraiche, ägg och vaniljsocker. Fördela blandningen över ananasen och grädda i ca 25-30 minuter.
  • Servera med grädde eller glass. Mums!

Trevlig kväll!

Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar