torsdag 19 juli 2012

Biffsallad

När jag bjuder på mat är det tycker jag att det lite roligt om det går att följa ett tema hela vägen från dukningen till efterrätten.
I tisdags så bjöd vi på "asiatiskt", en god biffsallad med smak av ingefära, chili och lime fick stå för varmrätten! Gott och riktigt fräscht!



Mysans Biffsallad
4 portioner

500 g lövbiff, strimlad
200 g blandad sallad
2 msk basilika
1 dl koriander
4 små salladslökar, strimlad
3-4 morötter, strimlad
1 gurka, strimlad

Marinad
3 msk soya
2 msk limesaft, ca 1 lime
1,5 msk ingefära, finriven
1 tsk olja

Dressing
2 chilifrukter, finstrimlade
1/4 dl fisksås
2 msk limesaft
1 tsk råsocker
3-4 msk olja
½ tsk salt


  • Blanda alla ingredienser till marinaden. Häll det över köttet och låt stå svalt i ca 1 timme.
  • Blanda övriga ingredienser till salladen i en stor skål.
  • Blanda dressingen och låt stå tills sockret är helt smält.
  • Häll nästan all dressing (spara lite att ställa på bordet) över salladen och blanda ordentligt så att all sallad får dressing på sig.
  • Stek köttet och låt rinna av lite innan den läggs i salladen, vänd runt lite försiktigt så att det inte bara är kött överst.
  • Servera ev med lite bröd och dressingen.


Visst är det härliga färger!?!

Chilin ger salladen lite sting och karaktär!


Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar