I tisdags så bjöd vi på "asiatiskt", en god biffsallad med smak av ingefära, chili och lime fick stå för varmrätten! Gott och riktigt fräscht!
Mysans Biffsallad
4 portioner
500 g lövbiff, strimlad
200 g blandad sallad
2 msk basilika
1 dl koriander
4 små salladslökar, strimlad
3-4 morötter, strimlad
1 gurka, strimlad
Marinad
3 msk soya
2 msk limesaft, ca 1 lime
1,5 msk ingefära, finriven
1 tsk olja
Dressing
2 chilifrukter, finstrimlade
1/4 dl fisksås
2 msk limesaft
1 tsk råsocker
3-4 msk olja
½ tsk salt
- Blanda alla ingredienser till marinaden. Häll det över köttet och låt stå svalt i ca 1 timme.
- Blanda övriga ingredienser till salladen i en stor skål.
- Blanda dressingen och låt stå tills sockret är helt smält.
- Häll nästan all dressing (spara lite att ställa på bordet) över salladen och blanda ordentligt så att all sallad får dressing på sig.
- Stek köttet och låt rinna av lite innan den läggs i salladen, vänd runt lite försiktigt så att det inte bara är kött överst.
- Servera ev med lite bröd och dressingen.
Visst är det härliga färger!?! |
Chilin ger salladen lite sting och karaktär! |
Kramar Mysan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar