Kokos och chokladmousse
4 portioner
1 burk kokosmjölk
200 g mörk choklad
Lime och chilimarinerade nektariner
1 lime, juicen
1 msk vatten
1-2 msk råsocker
½ chilifrukt, finhackad
4 nektariner, i tärningar
- Hacka chokladen och lägg i en skål eller en form med kanter.
- Koka upp kokosmjölken och häll den över chokladen. Rör om då och då till chokladen har smält helt.
- Ställ sval några timmar, jag brukar ställa den i frysen i ca 1-2 timmar och sedan ta ut och röra om och så får den stå i kylen till serveringen.
- Koka upp limejuice, vatten, socker och chili. Låt koka tills sockret har löst sig helt.
- Lägg frukten i en skål och häll lagen över. Låt stå och dra till sig mins ett par timmar men gärna över natten.
- Servera chokladmoussen tillsammans med frukten.
Givetvis kan du använda vilken frukt eller bär du vill. Jordgubbar, ananas, melon, kivi eller mango. Det är många frukter som skulle vara gott! |
Kokosmjölken ger an spännande touch till chokladen, gott och lite "vuxen" smak. Ett plus är att moussen är laktosfri! |
Kramar Mysan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar