fredag 20 juli 2012

Kokos och choklad!

Kokos och choklad är en riktigt god kombo! När vi hade gäster i tisdags så bjöd vi på kokos och chokladmousse med lime och chilimarinerade nektariner. Mmmm yummi! Dessutom så är chokladmoussen laktosfri.



Kokos och chokladmousse
4 portioner

1 burk kokosmjölk
200 g mörk choklad

Lime och chilimarinerade nektariner
1 lime, juicen
1 msk vatten
1-2 msk råsocker
½ chilifrukt, finhackad
4 nektariner, i tärningar


  • Hacka chokladen och lägg i en skål eller en form med kanter.
  • Koka upp kokosmjölken och häll den över chokladen. Rör om då och då till chokladen har smält helt.
  • Ställ sval några timmar, jag brukar ställa den i frysen i ca 1-2 timmar och sedan ta ut och röra om och så får den stå i kylen till serveringen.
  • Koka upp limejuice, vatten, socker och chili. Låt koka tills sockret har löst sig helt.
  • Lägg frukten i en skål och häll lagen över. Låt stå och dra till sig mins ett par timmar men gärna över natten.
  • Servera chokladmoussen tillsammans med frukten.
Givetvis kan du använda vilken frukt eller bär du vill. Jordgubbar,
ananas, melon, kivi eller mango. Det är många frukter som skulle vara gott!

Kokosmjölken ger an spännande touch till chokladen, gott och lite "vuxen"
smak. Ett plus är att moussen är laktosfri!


Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar