Thaisoppgryta med lax
4 portioner
500 g lax, eller annan fisk i tärningar
2 broccolistånd
3 salladslökar, strimlade
1 liten knippe koriander, finhackad
1½ msk röd currypasta
2 msk rapsolja
1½ burk (6dl) kokosmjölk
200 g skalade räkor
2 msk fisksås
½ lime
ca 10 sockerärter, strimlade
ev ½ röd chili, urkärnad och strimlad
- Skär broccolin i buketter. Skala även stammen och skiva den tunt.
- Ångkoka lax och broccoli i ca 5 minuter. Om man som jag inte har någon ångkok så kan man ta ett durkslag i rostfritt och lägga över/i en stor kastrull med lite vatten. Lägg fisken och broccoli i durkslaget och lägg sedan på locket och det går kanon att ångkoka!
- Fräs undertiden salladslök, koriander och currypastan i olja i en kastrull i ca 1 minut. Rör hela tiden så att det inte blir bränt.
- Häll sedan på kokosmjölken och låt koka upp under omrörning. Smaka av med fisksås.
- Värm räkorna i soppan i ca 1 minut. Spara gärna några att garnera med.
- Fördela fisk och broccoli i 4 soppskålar eller djupa tallrikar.
- Häll i den varma soppan och fördela räkorna mellan skålarna.
- Pressa över limen och garnera med chili, ärter och räkor.
Riktigt gott att ångkoka fisk och broccoli! Smakerna blir så rena och fräscha! Dessutom är det en perfekt soppbas som du kan använda till mer är lax! |
Kramar Mysan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar