onsdag 29 augusti 2012

Supersmarrigt knäcke!

Knäckebröd är något jag verkligen gillar!! Därför bakade jag ett riktigt gott knäcke i dag! Fyllt av massor av goda nyttigheter. Blanda ihop degen och kavla ut tunt. Lätt som en plätt!



Supersmarrigt knäcke
1 plåt
ugn: 175 grader

2 dl vatten
2 dl rismjöl
2 dl hirsflingor
1 dl krossat linfrö
1 dl sesamfrö
½ dl kokosflingor
1½ tsk flingsalt
1 tsk olivolja


  • Blanda alla torra ingredienser väl i en bunke. Tillsätt vatten och flingsalt och blanda till en deg.
  • Kavla ut degen tunt på en bakpappersklädd plåt. Ev kan det vara lättare att ha ett bakpapper över degen. 
  • Pensla brödet med olivolja och strö av lite flingsalt över.
  • Grädda i ca 30 minuter.
  • Låt svalna och bryt i bitar.
  • Förvara i en fin burk.
Gott med någon skiva ost till frukost eller eftermiddagsfikat!

Mina knäckebröd förvaras i en fin burk på köksbänken.

Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar