onsdag 14 november 2012

Pumpasoppa med sting!

För några veckor sedan så hade vi lite "höstknytis" med våra fantastiska vänner!
Mitt bidrag blev en riktigt god pumpasoppa med hetta!!



Pumpasoppa
4 portioner

1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
ca 600 g pumpa, tärnad (jag använde butternut pumpa)
2 stora potatisar, tärnade
smör
1 l grönsaksbuljong (ev tärning+vatten)
1-2 msk färsk ingefära, riven
½ apelsin, saften och ev lite rivet skal
½-1 chili, fin hackad
salt
peppar
4 msk creme fraiche
färsk persilja



  • Fräs lök, pumpa och potatis i smör i en gryta utan att det tar färg. 
  • Häll på hälften av buljongen och låt små koka under lock tills pumpa och potatis är mjuka, ca 15-20 minuter.
  • Mixa soppan slät och späd med buljong till önskad konsistens.
  • Tillsätt chili, ingefära och apelsinsaft. Salta och peppra.
  • Låt koka upp och smaka av. Krydda ev mer om det behövs. Vill du ha mer apelsin smak kan du riva ner lite skal.
  • Servera och toppa med creme fraiche och färsk persilja!
Härlig frisk och uppiggande smak och färg!

Detta var första gången jag lagade pumpa! Riktigt gott! 
Har du något tips på fler rätter  med pumpa?

Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar