I går bakade jag dessa små söta minicupcakesen. En alldeles lagom munsbit! Perfekta till adventsfikat på söndag!
Pepparkakscupcake med apelsin frosting
ca 50 små (16-20 stora)
ugn: 175 grader
2 ägg
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl ljus sirap
1-2 tsk kanel
1-2 tsk malen ingefära
1-2 tsk malen nejlika
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
Apelsin frosting
50 g mjukt smör, det ska vara "nästan" smält
250 g kesella
2-4 msk florsocker
1 apelsin, rivet skal och ev lite saft
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
- Smält smöret och rör ner sirap och kryddor. Låt dra några minuter. Blanda sedan ner i äggsmeten.
- Blanda mjöl, kakao och bakpulver och vänd försiktigt ner i äggblandningen.
- Fördela smeten i muffinsformar. Fyll formarna till ca 2/3.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 5-7 minuter de ska vara lite kladdiga i mitten (gör du stora så låt de gräddas i ca 12 minuter). Låt svalna.
- Gör under tiden frostingen.
- Blanda allt väl så att alla klumpar försvinner. Smaka av och sockra efter tycke och smak. Det samma gäller med apelsinen.
- Spritsa eller bred ut frostingen på cupcakesen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar