I söndags hade vi kalas här med nära och kära där vi bjöd på lite afternoon tea! Scones, kex, ost och marmelad. Chokladkaka, morotskaka och pain au chocolate fanns på bordet!
I dag bjuder jag på receptet på morotskakan!
Morotskaka
ca 10 bitar
ugn 175 grader
3 ägg
2 dl socker
4½ dl rivna morötter
1 dl rapsolja
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 msk kanel
1 tsk salt
1 msk färsk riven ingefära
Glasyr
150 g philadelphiaost
1½ dl kesella
1-2 dl florsocker
1-2 msk färskpressad citronjuice
- Smörj en form ca 24 cm i diameter.
- Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt morötterna, oljan och ingefäran.
- Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel och salt. Vänd ner det i äggblandningen.
- Häll smeten i formen och grädda i ca 50 minuter. Låt svalna helt innan du brer på glasyren.
- Glasyr. Vispa ihop ingredienserna till en jämn smet. Smaka gärna dig fram med socker och citron.
- Bred glasyren på kakan. Klart!
Jag gräddade min kaka i en avlång form och skar upp små munsbitar! |
Kakan blir riktigt saftig och god av morötterna!
Kramar Mysan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar