Spenat och broccolisoppa toppad med ädelost och pumpafrön
4 portioner
1 gul lök, grovt hackad
2-3 vitlöksklyftor, hackade
1 msk olja
8 dl vatten
1 msk grönsaksfond
100 g broccoli, gärna färsk
300 g fryst spenat
salt
peppar
150 g ädelost
1 dl pumpafrön
- Bryn lök och vitlök i olja några minuter.
- Tillsätt, vatten, fond broccoli och spenat. Låt koka i ca 10-15 minuter.
- Mixa slät med en stavmixer och smaka av med salt och peppar.
- Servera soppan i soppskålar och toppa med ädelost och frön.
Gott och billigt! Jag gjorde även matlådor till kommande arbetsdagar.. |
Sältan i osten ger lite extra piff på soppan. |
Serverar du soppa till förrätt så kan du servera i dricksglas med tillbehören på sidan. Kul och lite annorlunda! |
Kramar Mysan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar