onsdag 16 januari 2013

Grönt är skönt!!

Nyinköpta blommor till fönstren, fina tulpaner i både kök och vardagsrum och en härligt grön soppa! Man kan ju inte annat än längta till våren!! Vi får hoppas att den kommer fort.




Spenat och broccolisoppa toppad med ädelost och pumpafrön
4 portioner

1 gul lök, grovt hackad
2-3 vitlöksklyftor, hackade
1 msk olja
8 dl vatten
1 msk grönsaksfond
100 g broccoli, gärna färsk
300 g fryst spenat
salt
peppar

150 g ädelost
1 dl pumpafrön


  • Bryn lök och vitlök i olja några minuter.
  • Tillsätt, vatten, fond broccoli och spenat. Låt koka i ca 10-15 minuter.
  • Mixa slät med en stavmixer och smaka av med salt och peppar.
  • Servera soppan i soppskålar och toppa med ädelost och frön.


Gott och billigt! Jag gjorde även matlådor till kommande arbetsdagar..

Sältan i osten ger lite extra piff på soppan.

Serverar du soppa till förrätt så kan du servera i dricksglas
med tillbehören på sidan. Kul och lite annorlunda!

Hoppas du har en trevlig kväll!! Längtar du lika mycket till våren som jag?

Kramar Mysan!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar