måndag 8 april 2013

Choklad X 3

Något jag är svag för är choklad! Så till efterrätt på långfredagen bjöd vi på chokladmousse i 3 lager. Mörk, mjölk och vit! Till det serverades mangosallad med chili. Riktigt gott!



Chokladmousse i tre lager.
4 portioner

Mörk chokladmousse
1 dl grädde, lätt vispad
ca 75 g mörk choklad, minst 70 % kakaohalt


  • Smält chokladen i ett vattenbad. 
  • Rör ner chokladen i grädden och vänd runt tills allt är blandat.
  • Fördela i fyra portionsglas/formar.

Mjölkchokladmousse
1 dl grädde, lätt vispad
ca 75 g mjölkchoklad

  • Smält chokladen i ett vattenbad.
  • Rör ner chokladen i grädden och vänd runt tills allt är blandat.
  • Fördela mjölkchokladmoussen ovanpå den mörka chokladmoussen.

Vit chokladmousse
3/4 dl grädde, lätt vispad
ca 75 g vit choklad
½ dl kesella
½ ägg, vispad

  • Låt chokladen precis smälta i ett vattenbad.
  • Blanda ner kesellan och ägget i grädden. 
  • Rör sist ner den smälta chokladen.
  • Fördela över mjölkchokladmoussen.
  • Låt stå svalt någon timme före servering.

Snyggt när man ser de tre olika lagren!

Till mangosalladen marinerade jag mangobitar i limejuice, lite
råsocker och finhackad chili. Denna syrliga sallad  passar perfekt
med den lena moussen!
Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar