Svampsoppa med ostspett
4 portioner
1 rödlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
smör
400 g svamp, tex kantareller,trattkantareller och/eller champinjoner
2 msk kycklingfond
3-4 dl vatten
3 dl grädde
1 msk färska/frysta örter, tex timjan, gräslök, balilika
1 msk soja
salt
peppar
ostspett
4 träspett
½ pkt halloumiost, i "lagom" tärningar
olja
8 körsbärstomater, eller 2 vanliga tomater i klyftor
- Hetta upp en kastrull med smör och bryn löken några minuter.
- Tillsätt svampen och bryn ca 5 minuter. Salta och peppra.
- Häll på fond, vatten och grädde. Smaksätt med örter och soja.
- Låt koka i ca 10 minuter.
- Undertiden gör du spetten.
- Stek ostkuberna i lite olja tills de fått fin färg och är lite mjuka.
- Lägg i tomaterna och bryn med de sista minuterna.
- Varva osten och tomaterna på spetten.
- Häll upp soppan i fyra skålar och servera med ostspetten och ev en skiva knäcke.
Sältan från halloumin passar perfekt med svampen! |
Vilket är ditt bästa svamprecept?
Kramar Mysan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar