Chokladmousse i tre lager.
4 portioner
Mörk chokladmousse
1 dl grädde, lätt vispad
ca 75 g mörk choklad, minst 70 % kakaohalt
- Smält chokladen i ett vattenbad.
- Rör ner chokladen i grädden och vänd runt tills allt är blandat.
- Fördela i fyra portionsglas/formar.
Mjölkchokladmousse
1 dl grädde, lätt vispad
ca 75 g mjölkchoklad
- Smält chokladen i ett vattenbad.
- Rör ner chokladen i grädden och vänd runt tills allt är blandat.
- Fördela mjölkchokladmoussen ovanpå den mörka chokladmoussen.
Vit chokladmousse
3/4 dl grädde, lätt vispad
ca 75 g vit choklad
½ dl kesella
½ ägg, vispad
- Låt chokladen precis smälta i ett vattenbad.
- Blanda ner kesellan och ägget i grädden.
- Rör sist ner den smälta chokladen.
- Fördela över mjölkchokladmoussen.
- Låt stå svalt någon timme före servering.
Snyggt när man ser de tre olika lagren! |
Till mangosalladen marinerade jag mangobitar i limejuice, lite råsocker och finhackad chili. Denna syrliga sallad passar perfekt med den lena moussen! |
Kramar Mysan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar