torsdag 4 april 2013

Fetaostgratinerad paprika

Paprika passar perfekt att fylla med en god röra och sedan gratinera i ugn!

Detta passar även som tillbehör till kött, fisk och fågel!


Fetaostgratinerad paprika
4 portioner
ugn: 175 grader

4 paprikor
2 scharlottenlökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 ½ dl bönor
2 tomater, tärnade
½ squash, tärnad
½ dl vatten
timjan, gärna färsk
basilika, gärna färsk
salt
peppar
1 förp fetaost

  • Halvera paprikorna och gröp ur kärnhuset. Ställ halvorna på en plåt.
  • Fräs lök och vitlök i olja tills löken är mjuk utan.
  • Tillsätt bönor, tomat och squash. 
  • Blanda ner kryddor och vätten. Låt småputtra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • Fördela röran i paprika halvorna och smula fetaosten över. 
  • Gratinera paprikan i ca 15 minuter tills osten fått fin färg.
Kramar Mysan!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar