Detta passar även som tillbehör till kött, fisk och fågel! |
Fetaostgratinerad paprika
4 portioner
ugn: 175 grader
4 paprikor
2 scharlottenlökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 ½ dl bönor
2 tomater, tärnade
½ squash, tärnad
½ dl vatten
timjan, gärna färsk
basilika, gärna färsk
salt
peppar
1 förp fetaost
- Halvera paprikorna och gröp ur kärnhuset. Ställ halvorna på en plåt.
- Fräs lök och vitlök i olja tills löken är mjuk utan.
- Tillsätt bönor, tomat och squash.
- Blanda ner kryddor och vätten. Låt småputtra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Fördela röran i paprika halvorna och smula fetaosten över.
- Gratinera paprikan i ca 15 minuter tills osten fått fin färg.
Kramar Mysan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar