Bakade ett gott brytbröd i dag som passar perfekt på buffèn eller varför inte i matsäcken nu när det är sportlovstider!
Brytbröd med fetaost
ca 25 bröd
ugn: 225 grader
50 g jäst
5 dl vatten
½ dl olivolja
2 tsk flingsalt
10 dl vetemjöl
2 dl rågmjöl
1 ägg, till pensling
sesamfrön
ca 75 g pesto
150 g fetaost, i tärningar
- Smula jästen i en bunke och rör ut med fingervarmt vatten. Blanda ner olja och salt.
- Tillsätt mjölet efterhand och arbeta till en smidig deg.
- Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i ca 25 delar.
- Forma delarna till bullar och lägg dem ganska tätt (ca 1-2 cm) på en plåt med bakplåtspapper.
- Låt jäsa ytterligare ca 20 minuter.
- Gör en djup grop i alla bullar och fördela peston och fetaosten i hålen.
- Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
- Grädda i ca 15-20 minuter.
Variera brödet med att byta ut fyllningen mot t ex oliver, parmesan, soltorkade tomater eller tomatpesto. |
Kramar Mysan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar