Nu sover han så gott i vagnen så jag passar på att uppdatera er med en god gratäng!
Kycklinggratäng
4 portioner
ugn: 200 grader
4 kycklingfiléer/1 hel grillad kyckling
ca 250 g champinjoner, delade i halvor eller kvartar
½ blomkål, delad i buketter
1 gul lök, grovhackad
½ purjolök, finstrimlad
1 syrligt äpple, i tärningar
2 dl crème fraiche
2 dl grädde
2 msk mango chutney
4 msk tomatpuré
3-4 tsk curry
2 tsk paprika pulver
salt
peppar
1-2 dl riven ost
- Dela kycklingen i ganska stora tärningarna, ca 3X3 cm. Stek sedan i lite olja. Använder du grillad kyckling benar du ur den och delar i bitar.
- Stek champinjonerna tillsammans med lök och purjolök.
- Koka upp crème fraiche och grädde. Rör ner mango chutney, tomatpuré och kryddorna. Låt småkoka några minuter.
- Lägg blomkål och äpple i en ugnsfast form. Fördela kyckling och svampblandningen ovanpå.
- Häll på såsen och strö över osten.
- Gratinera i ca 20 minuter eller tills osten fått fin färg.
- Servera med en god sallad.
Vill du göra en vegetarisk gratäng går det utmärkt att byta ut kycklingen mot grönsaker eller bönor. |
Kramar Mysan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar