tisdag 27 september 2011

Kyckling i tomatsås



I går lagade jag en riktigt god "allt i en gryta" med kyckling, vita bönor och tomat! Visst är det skönt när allt är i samma gryta och kan puttra lite för sig självt? Oftast kan man utgå från en bra grund som man gillar och sedan bara stoppa i vad man har hemma! Praktiskt!

Kyckling i tomatsås
4 portioner

8 kycklingklubbor eller 4 kycklingbröst
olja
1 gul lök, hackad
4 vitlöksklyftor, skivade
2 burkar hela tomater
1 hönsbuljongtärning
cayennepeppar
3 lagerblad
salt
peppar
1 frp stora vita bönor
1/2 skivad purjolök
2 msk hackad persilja
rivet skal av 1 citron
1/2 zuccini, i tärningar


  • Bryn kycklingbitarna i olja och lägg åt sidan. 
  • Fräs sedan lök och vitlök. Tillsätt tomaterna med sitt spad.
  • Smula ner buljongen och krydda med cayennepeppar, lagerblad, salt och peppar.
  • Lägg i kycklingen och låt sjuda 20-25 minuter.
  • När 5 minuter återstår så lägger du i purjo, bönor och zuccini och låter det koka med i grytan.
  • Toppa med persilja och citronskal och servera!



Smaklig måltid!
Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar