måndag 3 september 2012

Köttbullar med smak av basilika

Köttfärs kan man göra mycket gott med! Biffar, bullar, såser, lasange, tacco. Ja, listan kan göras flera meter! I kväll åt vi köttbullar i gräddsås med smak av basilika! Yummi!



Köttbullar med basilika
4 portioner

500-600 g nötfärs
1 vitlöksklyfta, finhackad
3-4 små silverlökar, hackade
2 tsk torkad basilika
1 ägg
½ dl grädde
salt
peppar
1 dl vatten
1½ dl grädde
½ dl creme fraiche
1 msk kalvfond
färsk basilika

  • Blanda nötfärs, lök, basilika, ägg och grädde. Salta och peppra.
  • Forma till bullar och stek i lite smör några minuter.
  • Häll på vatten, grädde, creme fraiche och fond.
  • Smaka av med salt, peppar och färsk basilika. 
  • Låt små puttra några minuter så att köttbullarna blir klara.
  • Servera med sallad och lätt kokta haricots verts.




Vilket är ditt bästa köttfärsrecept?

Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar