tisdag 22 januari 2013

Födelsedag!

I dag fyller min älskade sambo år! GRATTIS till dig!
I söndags hade vi kalas här med nära och kära där vi bjöd på lite afternoon tea! Scones, kex, ost och marmelad. Chokladkaka, morotskaka och pain au chocolate fanns på bordet!
I dag bjuder jag på receptet på morotskakan!



Morotskaka
ca 10 bitar
ugn 175 grader

3 ägg
2 dl socker
4½ dl rivna morötter
1 dl rapsolja
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 msk kanel
1 tsk salt
1 msk färsk riven ingefära

Glasyr
150 g philadelphiaost
1½ dl kesella
1-2 dl florsocker
1-2 msk färskpressad citronjuice


  • Smörj en form ca 24 cm i diameter.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt morötterna, oljan och ingefäran.
  • Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel och salt. Vänd ner det i äggblandningen.
  • Häll smeten i formen och grädda i ca 50 minuter. Låt svalna helt innan du brer på glasyren.
  • Glasyr. Vispa ihop ingredienserna till en jämn smet. Smaka gärna dig fram med socker och citron. 
  • Bred glasyren på kakan. Klart!
Jag gräddade min kaka i en avlång form och skar upp små munsbitar!
Kakan blir riktigt saftig och god av morötterna!

Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar