onsdag 23 januari 2013

Choklad!

Chokladkaka eller kladdkaka måste ju ligga på toppen bland de mest populäraste kakorna!?! Enkelt, gott och går att variera in i det oändliga! I söndags bakade jag en GI variant!



GI kladdkaka
ugn 200 grader

100 g smör
100 g mörk choklad, minst 70% kakao
1 dl grädde
2 ägg
1 vaniljstång
2 msk kakao

Hallon och vispad grädde till servering

  • Smält choklad och smör i en kastrull. Tillsätt grädden.
  • Vispa äggen fluffiga. 
  • Blanda ner chokladensmeten i äggen.
  • Tillsätt innanmätet av vanilstången och sikta ner kakaon. Rör till en slät smet.
  • Spänn fast ett bakplåtspapper i en springform och häll sedan ner smeten.
  • Grädda i 6 minuter.
  • Låt kakan svalna. Bäst blir den om den får stå i kylen under natten.
  • Servera med grädde och hallon. 
Kakan bli väldigt krämig och mastig!

Det blir lite extra piffigt om man pudrar lite kakao över. För att få till stjärnor
har jag använt mig av en schablon.
Vilket är ditt bästa kladdkaks recept?

Kramar Msyan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar