Hoppas du har haft en bra helg. Det har jag. Hunnit med en hel del! Jobbat,varit på auktion och släktmiddag!
Kvällens middag blev fiskpinnar med senapssås! Gott!
Fiskpinnar
4 portioner
ca 600 g fiskfilé, tex torsk, gös, spätta eller alaska pollack.
ca ½ dl sesamfrön
ca ½ dl pumpakärnor
ca ½ dl solrosfrön
salt
peppar
1 ägg
- Skär fisken i lagom stora bitar (jag använde portionsfryst alaska pollack).
- Salta och peppra fiskbitarna runt om.
- Mixa fröna med en stavmixer eller i matberedare till jämnstora "frön". Det gör inget om något frö fortfarande är helt.
- Vispa upp ägget.
- Vänd fisken i ägget och sedan i frömixet.
- Stek fisken gyllenbrun på svag värme i lite smör.
- Klart att servera! En god sallad eller varför inte traditionellt med potatis och remuladsås.
Tomaterna är marinerade i vitvinsvinäger, olivolja, timjan, salt och peppar. |
Senapssås: Blanda 1 dl creme fraiche eller matlagningsyoghurt med 1 msk dijonsenap! Klart! |
Hoppas du har en trevlig kväll!!
Kramar Mysan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar