måndag 18 februari 2013

Fiskpinnar!

God kväll min vän!!
Hoppas du har haft en bra helg. Det har jag. Hunnit med en hel del! Jobbat,varit på auktion och släktmiddag!

Kvällens middag blev fiskpinnar med senapssås! Gott!




Fiskpinnar
4 portioner

ca 600 g fiskfilé, tex torsk, gös, spätta eller alaska pollack.
ca ½ dl sesamfrön
ca ½ dl pumpakärnor
ca ½ dl solrosfrön
salt
peppar
1 ägg



  • Skär fisken i lagom stora bitar (jag använde portionsfryst alaska pollack).
  • Salta och peppra fiskbitarna runt om.
  • Mixa fröna med en stavmixer eller i matberedare till jämnstora "frön". Det gör inget om något frö fortfarande är helt.
  • Vispa upp ägget. 
  • Vänd fisken i ägget och sedan i frömixet.
  • Stek fisken gyllenbrun på svag värme i lite smör.
  • Klart att servera! En god sallad eller varför inte traditionellt med potatis och remuladsås. 

Tomaterna är marinerade i vitvinsvinäger, olivolja, timjan, salt och peppar.

Senapssås: Blanda 1 dl creme fraiche eller matlagningsyoghurt med
 1 msk dijonsenap!
Klart!
Hoppas du har en trevlig kväll!!

Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar