lördag 9 februari 2013

Vitlök och fetaost!

Hej min vän!
Hoppas du har en härlig lördag!! Det har jag. I dag har det inte blivit så mycket gjort.. Lite handel inför ett hyllbygge har avklarats. Men det var också det enda.. Skönt att bara ta det lite lugnt ibland!
Vad pysslar du med i dag?

I går lagade jag till en god vitlökstekt rostasfilé med fetaostsås! Mums fillebaba!



Vitlökstekt filé med fetaostsås
4 portioner
ugn: 200 grader

600-700 g rostasfilé, (givetvis går det att använda annat kött om du hellre föredrar det)
2-3 vitlöksklyftor, pressade
2-3 msk smör
salt
peppar

fetaostsås
2 dl grädde
100 g fetaost
peppar


  • Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt vitlöken.
  • Salta och peppra köttet väl och bryn det i vitlökssmöret till alla sidor fått färg.
  • Lägg köttet i en ugnsform och häll vitlökssmöret ovanpå.
  • Stek i ugnen tills innertemperaturen är mellan 60-70 grader beroende på hur välstekt du vill ha det.
  • Linda in köttet i folie och låt vila i ca 5 minuter.
  • Fetaostsås. Värm upp grädden i en kastrull och smält fetaosten i grädden. Rör till en ganska slät sås och smaka av med peppar.
  • Skiva upp köttet och servera med såsen och något gott tillbehör som en god sallad eller ugnsbakad potatis.

För att ge köttet lite extra smak hällde jag lite av spadet ovanpå skivorna.

Såsen är superlätt att göra! Dessutom passar den till nästan allt!
Kött, lax, kyckling, grönsaker, pasta.. Listan kan göras lång!
Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar