Hur brukar du göra dina bullar?
Igår gjorde jag stora köttbullar med persilja och serverade med en god mozzarellasallad!
Köttbullar med mozzarellasallad
4 portioner
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
500 g nötfärs
1/2 dl grädde
1/2-1 dl persilja, finhackad
smör, till stekning
salt
peppar
250 g mozzarella
ca 400 g tomater
1 paprika
3-4 msk pesto
ruccola eller valfri sallad
- Bryn löken i lite smör tills den blir mjuk. Den blir lite sötare och inte så stark när man steker den.
- Blanda lök, nötfärs, grädde och persilja. Salta och peppra och blanda väl. Provstek en liten klick och provsmaka innan du gör bullarna. Justera smakerna om det behövs.
- Forma till bullar och stek i smör. Jag gjorde mina ganska stora.
- Dela mozzarellan i småbitar, tärna tomaterna och paprikan.
- Blanda mozzarella, tomat och paprika med pesto.
- Servera köttbullar med mozzarellasalladen och ruccola.
Kramar Mysan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar