torsdag 20 februari 2014

Redan torsdag!

Förstår verkligen inte hur tiden kan gå så fort! Den fullkomligt rusar iväg. Jag och Arvid gör inte så jättemycket om dagarna men ändå så går det så fort. En förmiddags promenad och därefter lite sova för Arvid (och egentid för mig) följs av lite bus och lek. Givetvis lite mat mellan varven hinner vi också med. En liten eftermiddagslur brukar det för det mesta också bli.
Nu sover han så gott i vagnen så jag passar på att uppdatera er med en god gratäng!



Kycklinggratäng
4 portioner
ugn: 200 grader

4 kycklingfiléer/1 hel grillad kyckling
ca 250 g champinjoner, delade i halvor eller kvartar
½ blomkål, delad i buketter
1 gul lök, grovhackad
½ purjolök, finstrimlad
1 syrligt äpple, i tärningar
2 dl crème fraiche
2 dl grädde
2 msk mango chutney
4 msk tomatpuré
3-4 tsk curry
2 tsk paprika pulver
salt
peppar
1-2 dl riven ost


  • Dela kycklingen i ganska stora tärningarna, ca 3X3 cm. Stek sedan i lite olja. Använder du grillad kyckling benar du ur den och delar i bitar. 
  • Stek champinjonerna tillsammans med lök och purjolök.
  • Koka upp crème fraiche och grädde. Rör ner mango chutney, tomatpuré och kryddorna. Låt småkoka några minuter.
  • Lägg blomkål och äpple i en ugnsfast form. Fördela kyckling och svampblandningen ovanpå.
  • Häll på såsen och strö över osten.
  • Gratinera i ca 20 minuter eller tills osten fått fin färg.
  • Servera med en god sallad. 


Vill du göra en vegetarisk gratäng går det utmärkt att byta ut kycklingen
mot grönsaker eller bönor.


Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar