onsdag 16 april 2014

Svampsoppa med spett

Hej!
Vilket härligt vårväder vi har haft här på ön i dag! Till helgen verkar det bli ännu bättre! Perfekt när det är påsk och vi är lediga och ska fara runt till släkten på middagar!
Har ni hela påskhelgen inplanerad med släktmiddagar eller försöker ni ta det lugnt?

Erik har verkligen fått lära sig att äta sånt han inte varit så förtjust i innan. Soppa är ett exempel, det är inte direkt hans favorit men han får stå ut med lite soppa då och då.. För det mesta slinker det ner och han tycker nog att det är ganska gott, så länge det inte är en buljongsoppa så..
I kväll blev det en god soppa fylld med svamp. Till det serverades korv och halloumispett.



Svampsoppa
4 portioner

600 g svamp, jag använde champinjon men det går bra med andra sorter och även att blanda
1 -2 gul lök, fin hackad
2 vitlöksklyftor, fin hackad
smör
salt
peppar
timjan
4 dl vatten
ca 2 msk kalvfond
2-3 dl grädde



  • Hacka svampen grovt eller skiva den. Bryn i en klick smör i en stekpanna några minuter.
  • Tillsätt lök och vitlök. Salta, peppra och strö över timjan.
  • Häll på vatten, fond och grädde. Låt koka i ca 10 minuter.
  • Servera med korv och halloumispett. Jag väljer en god lammkorv med hög kötthalt.


Korv och halloumispettet ger soppan det lilla extra.
Vill du äta helt vegetariskt, hoppa över korven och ta bara halloumi.



Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar