måndag 12 maj 2014

Aubergienrullar med fetaost

Hej!
Hur har ni det i höstvädret!? Ja, det känns nästan som höst tycker jag.. Grått och lite ruggigt. Var tog den sköna sommarvärmen vägen? Vi har varit lite krassliga och förkylda i helgen och vi väntade på att lilla A skulle bli lite dålig han med men han klarade sig undan det. Skönt! Han har än så länge klarat sig från förkylningar och sjukdomar så det är skönt!
Nu till dagens middagstips. En god vegetarisk rätt med fetaost och pesto!



Auberginerullar med fetaost
4 portioner
ugn: 225 grader

1½ aubergine, i ½ cm tunna skivor
½ dl grön pesto
150 g fetaost
ca 10 soltorkade tomater i olivolja, strimlade
salt
peppar

Tomatsås
1 lök, finhackad
1-2 vitlöksklyftor, pressad
1 burk (400 g) konserverade cocktailtomater
ca 1 tsk torkad basilika 
ca 1 msk honung
salt
peppar

100 g fetaost 
ca ½ dl solrosfrön

  • Börja med tomatsåsen. Bryn lök och vitlök i lite olja i en kastrull i några minuter.
  • Blanda ner tomater och basilika. Salta och peppra. Låt småkoka medans du gör rullarna. Smaka till sist av såsen med honung och ev mer kryddor.
  • Nu till rullarna. Stek aubergineskivorna i lite olja, någon minut på varje sida så att de blir mjuka. Salta och peppra
  • Lägg skivorna på ett fat och fördela pesto, fetaost och soltorkade tomater på alla skivor.
  • Rulla ihop och lägg rullarna i en ugnsfast form.
  • Häll tomatsåsen över rullarna och toppa med smulad fetaost och solrosfrön.
  • Gratinera i ugnen i ca 15 minuter. Servera med en god sallad.
En god och smakfylld rätt!
Ät som ensamrätt eller som ett tillbehör till kött!

Det passar nog även bra att byta ut auberginen mot färska pastaplattor.

Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar