torsdag 8 december 2011

Åttonde December

Apelsinen ger denna rätt en julig ton.

I dag tänkte jag dela med mig av ett smarrigt recept på kyckling med smak av jul!

Apelsinkyckling
4 portioner

4 kycklingfiléer, strimlade
olja
1 apelsin, saft och skal
1 gul lök, grovhackad
1 purjolök, skivad
1 paprika, grovhackad
2 dl grädde
en skvätt kycklingfond
salt
peppar


  • Stek kycklingen i lite olja tills den fått lite färg. Krydda med salt och peppar.
  • Häll på apelsinsaften och skal. Lägg i lök,purjo och paprika.
  • Häll på grädden och fonden. Låt koka samman.
  • Servera med quinoa och en god sallad.

Blanda gärna apelsinbitar i salladen. Det gör den lite extra fräsch..

Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar