Denna gryta har jag lagat lite till och från sedan jag flyttade hemifrån, jag har även ändrat lite i mammas recept.
Kycklinggryta "touch of india"
4 portioner
1 kyckling/ 4 kycklingfileér
2 gula lökar, hackade
1 äpple, tärnat
1-2 msk curry
salt
1-2 krm timjan
1-2 vitlöksklyftor, finhackade
1½ dl vatten
1 burk hela tomater
1 burk bönor
1 dl grädde
smör
skålar med tex:
kokos, ananas, banan, nötter, purjolök, mango chutney, oliver, små salladsblad.
- Ta ur ev krås ur kycklingen och dela sedan den i 8-10 delar.
- Fräs löken i lite smör i en gryta, gärna gjutjärn. Tillsätt äpple, curry, salt, timjan och vitlök.
- Häll på vatten och låt småkoka några minuter.
- Lägg i kycklingen och låt koka i ca 20 minuter.
- Häll av lite av spadet från tomaterna och lägg ner tomaterna i grytan. Lägg även i bönorna.
- Rör ner grädden och låt allt bli varmt.
- Servera grytan med massor av goda tillbehör och ev ris.
I kväll tog jag lite vad kylen hade att erbjuda och serverade till min gryta! Kanske inte så "indiskt" men gott! |
Har ni några trevliga matminnen från förr som åker fram på bordet i bland?
Trevlig söndag!
Kramar Mysan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar