Lasange med squash
4 portioner
ugn: 225 grader
1 stor eller 2 små squash, skivad
500 g köttfärs
1 gul lök, hackad
1-2 vitlöksklyftor, finhackade
1 burk krossade tomater
1 ½ dl grädde
1 förp mozzarella, riven
2 lagerblad
timjan
basilika
salt
peppar
- Lägg squashen på en handduk eller hushållspapper och strö lite salt över så att den kan vattnas ur lite.
- Bryn löken i lite olja till den blir mjuk. Lägg på ett fat.
- Bryn köttfärsen tills den blir genomstekt.
- Tillsätt lök, krossade tomater och kryddor. Låt småkoka i ca 10 minuter.
- Smörj en ugnsfats form med lite smör.
- Börja med att lager squash och varva sedan squashen med köttfärssåsen, avsluta med squash.
- Häll över grädden och strö mozzarella överst.
- Gratinera i ca 20 minuter.
- Servera lasangen med en god sallad.
Självklart kan du byta ut squashen mot vanliga lasangeplattor. |
Provar den här ikväll. Lasse älskar chili så det blir en lite hetare variant här, men det både luktar och verkar mycket gott så här långt. Bara en stund i ugnen kvar!
SvaraRaderaChili passar nog perfekt i denna rätt då den i övrigt är ganska mild! Hoppas det smakade!!
SvaraRadera