onsdag 7 mars 2012

Lasange

I kväll har vi ätit en av de godaste lasange jag har lagat! I stället för lasangeplattor så använda jag skivad squash. Gottigottgott!!



Lasange med squash
4 portioner
ugn: 225 grader

1 stor eller 2 små squash, skivad
500 g köttfärs
1 gul lök, hackad
1-2 vitlöksklyftor, finhackade
1 burk krossade tomater
1 ½ dl grädde
1 förp mozzarella, riven
2 lagerblad
timjan
basilika
salt
peppar


  • Lägg squashen på en handduk eller hushållspapper och strö lite salt över så att den kan vattnas ur lite.
  • Bryn löken i lite olja till den blir mjuk. Lägg på ett fat.
  • Bryn köttfärsen tills den blir genomstekt.
  • Tillsätt lök, krossade tomater och kryddor. Låt småkoka i ca 10  minuter.
  • Smörj en ugnsfats form med lite smör. 
  • Börja med att lager squash och varva sedan squashen med köttfärssåsen, avsluta med squash.
  • Häll över grädden och strö mozzarella överst.
  • Gratinera i ca 20 minuter.
  • Servera lasangen med en god sallad.


Självklart kan du byta ut squashen mot vanliga lasangeplattor.
Kramar Mysan!

2 kommentarer:

  1. Provar den här ikväll. Lasse älskar chili så det blir en lite hetare variant här, men det både luktar och verkar mycket gott så här långt. Bara en stund i ugnen kvar!

    SvaraRadera
  2. Chili passar nog perfekt i denna rätt då den i övrigt är ganska mild! Hoppas det smakade!!

    SvaraRadera