måndag 25 juli 2011

Kyckling med fetaostfyllning



Att tillaga mat i ugnen är riktigt smidigt! Man hinner städa undan undertiden som maten står i ugnen. Det är toppen tycker jag!
I kväll så gjorde jag kyckling som fylldes med en god fetaostfyllning. Till det serverades en sallad med grönsaker och pärlcouscous, gott!

Fetaost fylld kyckling.
4 portioner
ugn 200 grader

4 kycklingfileér
100-150 g fetaost
3/4 dl matlagningsyoghurt eller cremé fraiche
1 finhackad vitlöksklyfta
salt
peppar



  • Skär ett snitt som nästan går hela vägen igenom varje filé (det ska bli som en "baguette" som man kan fylla med fetaosten).
  • Blanda fetaost, yoghurt och vitlök till en kräm. Krydda med salt och peppar.
  • Fyll kycklingfiléerna med röran och "vik ihop". Fäst med tandpetare så att röran inte rinner ut. 
  • Pensla en ugnsfast form med lite olja och lägg kycklingfiléerna med snittet uppåt.
  • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter eller tills kycklingen är klar.
  • Servera med en sallad med bas av pärlcouscous och ev en kall sås.
Couscous, feta, soltorkade tomater och oliver..




Trevlig kväll!
Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar