fredag 1 juli 2011

Snickerskakor





Mamma hade en patient som ibland tog med sig dessa kakor till mig och min bror när vi var små.. Tror aldrig jag träffade denna dam men kakorna var alltid välkomna.. Blev lite smått nostalgisk när jag hittade receptet för en tid sedan. 
De har en härlig blandning utav sött och salt! Dessutom är det en perfekt sommarkaka då man inte behöver någon ugn.



Snickerskakor

25-30 stycken


1 burk jordnötssmör
1/2 dl socker
1 1/2 dl ljus sirap
1 tsk vanilj
1 liter cornflakes

1/2 dl jordnötter300 g mörk blockchoklad



  • Smält jordnötssmör, socker och sirap i en mellanstor kastrull. Låt småkoka någon minut.
  • Tillsätt cornflakes.
  • Häll ut smeten på en liten plåt klädd med bakplåtspapper (för en normalstor ugnsplåt går det en dubbelsats).
  • Fördela jordnötterna ovanpå.
  • Smält chokladen i ett vattenbad och bred ut den över nötterna så att det täcker hela kakan.
  • Ställ svalt tills chokladen stelnat och skär sedan upp i bitar. Förvara kakorna i kyl eller frys. 


Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar