fredag 1 juli 2011

Marinad




Jag älskar att grilla! Vi grillar ganska mycket när det är säsong.. Årets första grillning känns ju alltid lite extra good! Det brukar bli runt första maj.. Köttet hinner nästan bli kallt innan det kommer in.. :P Men det tycket jag bara är lite charmigt! Sedan kan det bara bli bättre! Man får tag på något toppen recept på marinad som går varm heela sommaren!
Jag brukar oftast bara blanda ihop något av vad som finns hemma. Chilisås, soya, olja, sweetchilisås, vitlök, örter, mangosås, mangochutney, ja listan på vad som kan ingå i mina marinader kan göras lång.. Det är bara att börja exprimentera!

Här kommer två recept på god marinad till helgen!

Marinad med chilisås
Till ca 1 kg kött

1 dl ojla
1 dl chilisås (typ heinz)
1/2 dl soya
3 msk vinäger
1-2 finhackade vitlöksklyftor
salt
peppar


  • Blanda alla ingredienser och marinera ditt kött (eller grönsaker för den delen) några timmar eller gärna under natten. 
  • Lägg sedan köttet på grillen och ät ihop med en härlig sallad!

Marinad med mangochutney
till ca 1 kg kött

1 dl mangochutney
1/2 dl olja
1/2 dl soya
salt
peppar


  • Blanda alla ingredienser och marinera kött eller grönsaker ett par timmar eller gärna under natten.
  • Grilla och servera med klyftpotatis.


Detta var det enda som blev över när vi hade lite sommarkick-off
med jobbet härom kvällen.
Kyckling i mangocutney marinad.
Vi hade även grillat fläskfilé i chilisåsmarinad.

 Lycka till med grillningen!
Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar