måndag 8 augusti 2011

Frosen Cheesecake





Visst är det gott med en cheesecake en varm sommardag!  Eller vilken dag som helst.. 
På min födelsedag bjöd jag bla på en smarrig halloncheesecake. 


Frosen cheesecake
ca 8 bitar


100 g philadelphiaost 
4 dl matlagningsyoughrt
3 äggulor
1½ dl socker
1 msk vaniljsocker
3 äggvitor

hallon efter tycke och smak, jag hade ca 2 dl
½-1 förpackning Digestivekex
3 msk halvsmält smör 






  • Klä en rund springform med bakplåtspapper, (både botten och sidorna)
  • Krossa digestivekexen (förslagsvis i en matberedare) och blada med smöret.
  • Tryck ut smulet i botten på springformen.
  • Separera äggvitor från äggulor och ha upp i varsin bunke.
  • Blanda äggulor med philadelphian, yoghurt, socker och vaniljsocker.
  • Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner även dom i smeten.
  • Blanda i hallonen, spara ev några till garnering
  • Häll upp i formen, täck med plastfolie.
  • Ställ in formen i frysen tills kakan den stelnat, gärna över natten.

Ta fram cheesecaken ca 10-15 minuter före servering så den hinner tina lite.





Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar