lördag 20 augusti 2011

Rensa i röran!



I går så tog jag tag i något jag funderat på länge men har aldrig kommit till skott..
- Städa skafferiet!
Det är ju så skönt att rensa och slänga! Det känns lite befriande att ibland röja och rensa och kunna slänga sånt som är gammalt eller av någon annan anledning inte går att använda! Jag lyckades få ihop hela 7,4 kg!
Det är då jag känner mig lite som en bov.. Tänk vad mycket som slängs när det finns så mycket människor i världen som svälter. Då känns det inte så bra att slänga så mycket mat som ligger i oöppnade förpackningar.. Vi har inte ens öppnat och smakat! Det har bara stått på hyllan och tittat på oss och varje gång har vi valt något annat! Ibland har jag inte heller gjort någon större research  i skåpen innan jag åkt till affären, utan bara handlat nytt.. Då har det ju hänt ganska många gånger att det redan finns minst en förpackning av just den varan hemma och följden av detta blir då ibland att jag inte hinner använda båda innan bäst före datum passerat med råge. Detta känns inte riktigt bra.
Därför tog jag tag i mitt skafferi och organiserade på ett för mig bra sätt. Jag hoppas att följden av detta blir att jag inte kommer handla hem dubbelt och jag hoppas även förstås på att inget kommer slängas på grunda av att det blivit glömt!


Allt detta fick åka i soporna.. Det är inte klokt!
7,4 kilo!


Jag har sorterat och placerat i korgar/backar.





Kramar Mysan!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar