lördag 17 december 2011

Min bästa julkaka..





..är biskvier! ChokladBiskvier har vi haft på kakfaten i stort sett varje jul så länge jag kan minnas! I år har jag varit modig och gjort mina biskvier med solrosfrön, citron och hallon. De kan nog inte konkurrera med mammas chokladbiskvier men det är ju alltid kul att testa lite nytt!

Minibiskvier med citron och hallon.
ca 30 stycken
ugn 200 grader

150 g solrosfrön, malda
1 ½ dl florsocker
2 äggvitor

Citronsmörkräm
100 g smör, rumsvarmt
1½ dl florsocker
1 äggula
2 msk lemoncurd
1-2 msk hallon, mixade till puré

ca 250 g vit choklad



  • Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner florsocker och solrosfröna.
  • Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper i klickar stora som 5 kronor.
  • Grädda i ca 10 minuter. Låt svalna.
  • Vispa ihop ingredienserna till smörkrämen. Ställ i kylen en stund så att smörkrämen blir lite hårdare.
  • Bred krämen på undersidan av biskvierna så att det bildar en topp. Ställ i frysen ca 20 minuter.
  • Smält chokladen över ett vattenbad och doppa sidan med smörkräm i chokladen.
  • Låt stelna i kylen. 




Kramar Mysan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar